Beste Vriendinnen en Vrienden,

Geachte Collega’s,

 

Het is in mijn nieuwe functie als voorzitter van onze vereniging dat ik de eer heb u een serener en vreedzamer 2023 te wensen. Dat hoop ik van ganser harte.

Ik dank professor Indesteege voor zijn voorzitterschap en het prachtige congres in Genk.

Terwijl we vijf jaar geleden de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog vierden, herinnert het conflict in Oekraïne ons eraan dat vrede niet vanzelfsprekend is. 

Onze samenleving, die al door een wereldwijde pandemie wordt uitgedaagd, wordt nu geconfronteerd met een energiecrisis die het klimaat centraal stelt in alle debatten.

Al deze vragen en zorgen raken ons persoonlijk en als samenleving en kunnen ons aanzetten tot individualisme.

Het is echter belangrijk niet aan deze verleiding toe te geven en te blijven samenkomen om uit te wisselen en te delen.  Deze verschillende crisissen hebben ons gedwongen onszelf opnieuw uit te vinden om te kunnen blijven communiceren.

Het is samen dat we de moeilijkheden zullen overwinnen.

Daarom ben ik blij u de data voor onze volgende bijeenkomsten te kunnen meedelen:

  • Onze voorjaarsbijeenkomst zal doorgaan op zaterdag 29 april 2023 in het Paleis der Academiën in Brussel.  Zoals elk jaar zullen prijzen uitgereikt worden voor otologie, voor rhinologie en voor laryngologie en gelaat- en halschirurgie.
  • Ons jaarlijks congres zal doorgaan op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2023 in het Palais des Congrès in Luik

 

Tot we elkaar weerzien, het ga u goed, draag zorg voor uzelf en voor wie u dierbaar zijn en heb het nodige vleugje hartstocht om uwdromen waar te maken.

 

Pr Philippe LEFEBVRE

Voorzitter 2023 van de Koninklijke Belgische Vereniging voor ORL en Gelaat-en Halschirurgie

Labels