Verleg grenzen als medisch staflid NKO-GH

De Universitaire Ziekenhuizen Leuven (UZ Leuven) beschikken over ongeveer 2000 bedden en profileren zich als Europees centrum voor topgeneeskunde, medische innovatie, academisch onderzoek en opleiding. 

De afdeling neus-, keel- en oorziekten, gelaats- en halschirurgie van het UZ Leuven  het volledige spectrum van zorg in de subdisciplines rhinologie, otologie, hoofd-, halsheelkunde en oncologie, en richt zich hierbij zowel op volwassenen als kinderen. Als tertiair, academisch centrum legt de afdeling zich toe op hooggespecialiseerde zorg, vaak in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Een team van negen vaste medische stafleden is verantwoordelijk voor de klinische zorg en voor de opleiding van arts-specialisten en studenten. De stafleden zijn bovendien allen betrokken bij wetenschappelijke projecten binnen het eigen expertisedomein.

De afdeling wenst het team van vaste medische stafleden uit te breiden met een nieuwe collega binnen de subdiscipline otologie en neurotologie.

Binnen het domein van de otologie en neurotologie beschikt de afdeling over state-of-the-art diagnostische en therapeutische mogelijkheden. UZ Leuven is een nationaal verwijscentrum voor congenitaal gehoorverlies en voor cochleaire, middenoor- en beengeleidingsimplantaten bij zowel kinderen als volwassenen. Otogenetische diagnostiek wordt uitgevoerd. UZ Leuven maakt deel uit van het Europees referentienetwerk voor  zeldzame craniofaciale en NKO- aandoeningen (ERN CRANIO) waartoe ook aangeboren otologische afwijkingen en congenitaal gehoorverlies behoren. Naast de diagnostiek en behandeling van gehoorverlies in al zijn aspecten, legt de dienst zich toe op de diagnostiek en behandeling van vestibulaire aandoeningen bij kinderen en volwassen, de diagnostiek en multidisciplinaire behandeling van tinnitus, de middenoorchirurgie en de behandeling van laterale schedelbasistumoren in samenwerking met de dienst neurochirurgie.

Wat wetenschappelijk onderzoek betreft, wordt intensief samengewerkt met het labo voor Experimentele Otorhinolaryngologie van het departement neurowetenschappen van KU Leuven (ExpORL) en met de industrie. De subdicipline otologie is betrokken bij multipele RCT’s en klinische studies, en staat mee aan de basis van verschillende nieuwe ontwikkelingen binnen het vakdomein.

 

Hoe verleg je grenzen?

  • Je verzorgt de klinische activiteit binnen het zorgprogramma otologie en neurotologie met focus op middenoorchirurgie en vestibulaire problematiek binnen UZ Leuven en in de samenwerkende ziekenhuizen. 
  • Je ondersteunt bestaande interdisciplinaire en multidisciplinaire samenwerkingen en bouwt deze waar nodig verder uit.
  • Je draagt bij aan de opleiding van arts-specialisten.
  • Je participeert in wetenschappelijk onderzoek.
  • Je maakt deel uit van een universitaire dienst en wordt opgenomen als collega binnen een enthousiast en gemotiveerd team van medici en paramedici. 
  • Je stelt de patiënt centraal en je bent in staat communicatie en informatieverstrekking op maat van de patiënt af te stemmen. 
  • Door nationale en internationale wetenschappelijke voordrachten en cursussen te verzorgen versterk je  de naam en faam van de dienst neus-keel-oorziekten, gelaat- en halsheelkunde en de UZ Leuven

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Je behaalde je diploma als arts-specialist NKO-GH of bent in het eindstadium van je opleiding tot NKO-arts.
  • Je hebt interesse in en/of ervaring met de specifieke behandeling van otologische aandoeningen of je bent zo nodig bereid je expertise verder te ontwikkelen via specifieke fellowships
  • Ervaring en/of een doctoraatsdiploma zijn geen vereiste, maar wel een pluspunt. Voor de uitbouw van een loopbaan in het UZ Leuven, verwachten we naast de klinische werkzaamheden ook interesse in wetenschappelijk onderzoek en opleidingsgerichtheid. 
  • Het spreken van het Nederlands (minimum B2-niveau) is noodzakelijk voor contacten met patiënten en collega's.

Wat krijg je terug?

  • Een uitdagende functie in een boeiend klinisch en academisch klimaat met veel verantwoordelijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden op professioneel vlak.
  • Een degelijk personeelsstatuut met talrijke extralegale voordelen, billijke verloning en uitstekende sociale voorzieningen.

Klaar om grenzen te verleggen?

Stuur je sollicitatiebrief samen met je curriculum vitae, onder vermelding van referentienummer 2518, vóór 31-08-2025, per mail t.a.v. de hoofdarts, prof. Dr. Gert Van Assche (gert.vanassche@uzleuven.be) , prof. Dr. Greet Hens, diensthoofd NKO-GH (greet.hens@uzleuven.be) en prof. Dr. Nicolas Verhaert, adjunct-kliniekhoofd NKO-GH (nicolas.verhaert@uzleuven.be).

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met prof. dr. Nicolas Verhaert, verantwoordelijke otologie en neurotologie (tel. 016 33 63 88) en met prof. Dr. Greet Hens, diensthoofd NKO-GH (tel. 016 33 63 87)

Wil je meer informatie over werken in het ziekenhuis, de selectieprocedure of UZ Leuven als werkgever? Neem dan een kijkje op www.uzleuven.be/jobs